αποτύπωμα

έχω πάντα την ίδια ένσταση, ότι οι στιγμές που αξίζει να καταγραφούν, δεν χωράνε σε καμία οθόνη, κάμερα ή ψηφιακή αποτύπωση. δεν κλείνεται η ομορφιά σε λίγα πίξελ, ούτε η φρίκη τρυπώνει ολόκληρη στο κάδρο του εικονολήπτη. κι αν αυτό το τελευταίο το μετράμε στα θετικά της ανεπάρκειας, το άλλο είναι μειονέκτημα γερό στον πόλεμο ενάντια στη λήθη.

προσπαθώ να καταγράφω με την ψυχή. συμφωνώ ότι η ατάκα είναι κάπως μελό, αλλά δεν μπορώ να σου το εξηγήσω διαφορετικά. σαν να τραβάω μια χαρακιά στον κορμό της ύπαρξής μου, για να μείνει το αποτύπωμα όταν θα προσθέσει δαχτυλίδια ο χρόνος. οι χαρακιές πονάνε, αλλά κάτι μένει τελικά.

διέσχισα την πελοπόννησο μεταφέροντας οστά. ο ουρανός έκανε το ταξίδι μου ξεχωριστό, κόβοντας την ορατότητα στα δύο μέτρα, προσφέροντας μια υπέροχη γκάμα γκρίζου. είναι από τις διαδρομές που πρέπει να κάνεις, αυτή με τους καταρράκτες να σε ακολουθούν στα χιλιόμετρα. ένιωσα απέραντη ευγνωμοσύνη για όλο το φως. κι όταν συνάντησα τη θάλασσα, στάθηκε στο ύψος κάθε προσδοκίας κι έριξε κύματα ψηλά, γεμάτα γκρίζα δύναμη. χείμαρροι έρχονταν από αριστερά για να την συναντήσουν, αέρας σφύριζε με ενθουσιασμό, κι εγώ χαμογελούσα οδηγώντας.

λίγο σαν ταινία, αλλά όχι πολύ ισορροπημένου σκηνοθέτη. η ισορροπία είναι κάπως υπερεκτιμημένη, δεν συμφωνείς; img_1296

 

Advertisements

One thought on “αποτύπωμα

  1. Η άλλη η μνήμη, η εσωτερική, η ενσωματωμένη, δεν έχει να αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα. Αρκεί μόλις ένα μικρό ηλεκτροστοιχείο (εγώ έτσι τα λέω) για να ανατρέξει με τρελές ταχύτητες, ανεξερεύνητες, πίσω και να γυρίσει πάλι μπρος!
    Σ.σ.: Ωραία η φωτογραφία κι ας έχει όλη την γκάμα του μπλε!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s